Seksistische AI (en meer links)

The Temporality of Artificial Intelligence
Over hoe racistische, seksistische of anderszins vooringenomen opvattingen die mensen in het verleden hadden, roet in het eten kunnen gooien bij de toepassing van Artificial Intelligence en hoe het aanpassen van de algoritmes verschil kan maken.

Daniel Craig— Flip flopper
Het kan geen kwaad af en toe sterke, duidelijke meningen te verkondigen en deze later te herzien. Het kan als draaikonterij gezien worden, maar “Strong opinions, weakly held” kunnen ervoor zorgen dat je niet in besluiteloosheid verzinkt en gewoon verder kunt. Totdat je weer van mening verandert.

Tolkien’s Map and The Messed Up Mountains of Middle-earth
Tolkien zat er geografisch gezien behoorlijk naast met zijn kaart van Middle-earth. Plaatste bergketens in hoeken die in werkelijkheid niet kunnen en zo. Ach ja… Boeien! (Maar toch wel grappig om te zien hoever mensen gaan om fictie te analyseren.)

Some insights into how well different cloud vendors enforce good password policies
Dashlane, leverancier van beheersoftware voor wachtwoorden, heeft eens wat nauwkeuriger gekeken naar de eisen die veel websites stellen aan de samenstelling van wachtwoorden. Het is geen erg diepgravend onderzoek maar het toont wel aan dat, alle schandalen ten spijt, er nog steeds veel sites zijn die beveiliging wel op een wat hoger plan zouden mogen brengen.

Architectuur in een digitale wereld
Om met architectuur van ict-oplossingen te kunnen anticiperen op toekomstige gebeurtenissen kan er gebruik gemaakt worden van een zogenaamde ‘evolutie-viewpoint’. Met zo’n evolutiegezichtspunt kan men laten zien hoe de gevolgen van toekomstige veranderingen, die van invloed zijn op de architectuur, het hoofd geboden kunnen worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s